Rivian zou een waarde van ongeveer $ 70 miljard kunnen nastreven wanneer het openbaar wordt

Rivian, de startup voor elektrische vrachtwagens die wordt ondersteund door Amazon, heeft verzekeraars geselecteerd voor een beursintroductie die later dit jaar zou kunnen komen, volgens mensen die bekend zijn met de zaak.

Rivian werkt samen met adviseurs, waaronder Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase & Co. en Morgan Stanley, zeiden de mensen, die vroegen om niet te worden geïdentificeerd omdat de zaak niet openbaar is. Rivian zou volgens de mensen een waarde van ongeveer $ 70 miljard kunnen nastreven als het openbaar wordt. Bloomberg News eerder meldde het een waardering van ongeveer $ 50 miljard zou kunnen vragen.

Er is nog geen definitieve beslissing genomen en de details van de mogelijke notering kunnen veranderen, zeiden de mensen.

Vertegenwoordigers van JPMorgan Chase en Morgan Stanley weigerden commentaar te geven. Een vertegenwoordiger van Goldman Sachs reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Rivian was $ 27,6 miljard waard toen het in januari aankondigde dat het $ 2,65 miljard had opgehaald van onder meer T. Rowe Price, Fidelity Investments en Amazon, meldde Bloomberg News destijds. Amazon-aandelen hebben de verliezen uit het Bloomberg-rapport kort teruggedraaid en recentelijk 0,5% gedaald tot $ 3.230,03 om 15:21 uur in New York.

Rivian is een van de vele startups van elektrische voertuigen die nieuwe voertuigen op de markt proberen te brengen en het opnemen tegen marktleider Tesla. Rivian streeft ernaar om in de loop van het volgende jaar tienduizenden voertuigen te maken in de fabriek in Illinois, zelfs als deze mogelijk openbaar wordt.

Donderdag zei Rivian dat de levering van zijn debuutvoertuig – een batterij-elektrische pick-up genaamd R1T – vanaf juni zou worden uitgesteld tot juli, zonder te zeggen waarom.

Het bedrijf heeft vertraging opgelopen bij het ontvangen van onderdelen van leveranciers vanwege achterstanden in Amerikaanse havens die de hele auto-industrie treffen, aldus mensen die bekend zijn met de kwestie. De latere datum geeft het bedrijf ook meer tijd om details en logistiek glad te strijken voor de eerste leveringen aan klanten, voegde een van de mensen eraan toe.

Gerelateerde video:

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Have-a-nice-bay
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart