Helio Castroneves wint de Indy 500 voor de 4e keer

INDIANAPOLIS – Afgeschreven als te oud om fulltime te racen, te oud voor een vierde overwinning in Indianapolis 500, sloot Helio Castroneves zich eindelijk aan bij die exclusieve club in een populaire overwinning voor de oude jongens.

Toen beklom Spiderman het hek van de Indianapolis Motor Speedway voor zijn kenmerkende overwinningsviering op het grootste sportevenement sinds het begin van de pandemie.

Castroneves was nog niet klaar.

Met 46 en een van de oudste coureurs in het veld, sprintte hij langs de voorkant van de speedway voor een overwinningsronde zonder auto voor de 135.000 aanwezige fans. Hij pompte zijn armen in de lucht en zwaaide naar de extatische menigte, zijn explosie van emotionele energie stopte om de paar meter door een stroom rivalen die de baan op stormden om Castroneves te feliciteren.

Bijna elk lid van Team Penske haastte zich om Castroneves te ontmoeten, inclusief voormalig teamgenoot Will Power, die de laatste scorende mast zag en geen idee had dat zijn oude vriend won.

“Ik keek op en neer ‘Wie is de 06?'”, Zei Power tegen Castroneves in een overwinningsknuffel. “Je bent een legende.”

Castroneves werd de vierde oudste winnaar in de geschiedenis van Indianapolis 500, achter Al Unser (47, 1987), Bobby Unser (47, 1981) en Emerson Fittipaldi (46, 1993).

Castroneves reed meer dan twee decennia voor Team Penske en won met het team drie Indy 500’s. Maar uiteindelijk werd hij overgestapt naar het sportwagenprogramma, waar hij vorig seizoen het IMSA-kampioenschap won voordat Roger Penske het team stopte en de zakelijke beslissing nam om Castroneves los te laten.

Spiderman hield vol dat hij nog niet klaar was met racen en Michael Shank was het daarmee eens.

Hij huurde Castroneves in voor de Indy 500 als aanvulling op het Meyer Shank Racing-team met één auto. Misschien zou Castroneves een kans hebben om te winnen, maar hij zou ook een team versterken dat wat veteraanleiderschap nodig had op een van de meest uitdagende circuits ter wereld.

Castroneves probeerde sinds 2009 zich bij AJ Foyt, Al Unser Sr. en Rick Mears, zijn voormalige mentor bij Team Penske, aan te sluiten als de enige viervoudig winnaars van “The Greatest Spectacle in Racing”. Mears was de laatste coureur die in 1991 lid werd van de club.

“Ik hou van Indianapolis! Jullie begrijpen het niet! De fans, jij geeft me energie, ‘zei Castroneves.

Castroneves maakte in januari ook deel uit van het winnende sportautoteam Rolex 24 Daytona en nam voor het eerst deel aan het prestigieuze sportwagenevenement.

“Ik heb dit jaar twee races gereden en twee races gewonnen, ik zou zeggen dat dat best goed is”, zei Castroneves, die opmerkte dat dit het jaar zou kunnen zijn voor oudere veteranen.

“Ik weet niet of dit een goede vergelijking is, maar Tom Brady won de Super Bowl en Phil Mickelson won de golf, dus alsjeblieft. De oudere jongens trappen nog steeds tegen de peuken van de jongere jongens. “

Brady, een zevenvoudig Super Bowl-kampioen, sloot zijn eerste seizoen bij Tampa Bay af door de Bucs op 43-jarige leeftijd naar hun eerste kampioenschap in 18 jaar te leiden. Mickelson werd vorige week de oudste grote winnaar.

De overwinning van Castroneves stond in schril contrast met het recente thema van jonge coureurs die IndyCar overnemen, dat dit seizoen nu zes verschillende winnaars in zes races heeft. Drie van hen zijn voor het eerst winnaars geweest en vier zijn coureurs van 24 jaar of jonger.

Castroneves bevond zich in een slotduel met een van de jonge sterren, de 24-jarige Spanjaard Alex Palou, maar hij passeerde Palou voorgoed met nog twee ronden te gaan en versloeg hem met 0,4928 seconden voor de overwinning.

Toen hij eindelijk de echte overwinningsbaan bereikte – na een kus van Mario Andretti, een knuffel van Johnny Rutherford, goede wensen van zowat elke Indy 500 geweldig – nam Castroneves een slokje van zijn fles met 2% melk en gooide de rest vervolgens over zijn hoofd.

Toen hij achterin een cabriolet klom voor zijn echte overwinningsronde rond de 2,5 mijl lange speedway, zaten de meeste fans nog steeds op de tribune om Castroneves toe te juichen.

Voormalig Penske-teamgenoot Simon Pagenaud, de Indy-winnaar van 2019, werd derde, gevolgd door Pato O’Ward, de 21-jarige IndyCar-ster in de dop.

Een jaar geleden mochten er geen fans komen voor de race die werd uitgesteld van mei tot augustus. Dit jaar waren beroemdheden terug en fans waren overal en ze werden getrakteerd op een overwinning door een van de meest populaire coureurs in de geschiedenis van de Indy 500.

Gerelateerde video:

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Have-a-nice-bay
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart