Jeep plaagt nieuwe commandant voor Latijns-Amerika

Jeep heeft een nieuwe Commander-crossover met zeven zitplaatsen voor de Latijns-Amerikaanse markt geplaagd, waarmee voor de eerste keer werd bevestigd dat het naamplaatje zou worden gebruikt op wat naar verwachting een op een kompas gebaseerde drie-rij zal zijn op een verlengde versie van het compacte platform.

“De nieuwe Jeep D-SUV heeft al een naam! De Jeep Commander krijgt zeven zitplaatsen en wordt gelanceerd in de tweede helft van 2021”, zegt Stellantis getweet om de teaser te begeleiden, die was gespot door Motor 1.

Jeep heeft sinds 2005 met tussenpozen het Commander-naamplaatje gebruikt op een aantal anderszins niet-gerelateerde voertuigen over de hele wereld. Het middelgrote model dat in de Verenigde Staten werd verkocht, was een slachtoffer van de rage op het gebied van brandstofverbruik die werd veroorzaakt door de financiële ineenstorting van 2008.

Jeep heeft ook een Commander en Grand Commander voor de Chinese markt, die is gebaseerd op de middelgrote Cherokee. Dit Latijns-Amerikaanse model zal naar verwachting kleiner zijn dan de zevenzitter van China, gebruikmakend van het kleinere Compass-chassis.

Er gingen ooit geruchten dat de Chinese Grand Commander naar de Verenigde Staten zou kunnen komen als een Chrysler-model, maar de rol van middelgrote drie rijen in de Amerikaanse Jeep-hiërarchie gaat naar de Grand Cherokee L.

Gerelateerde video:

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Have-a-nice-bay
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart