Welke werkzaamheden voer je uit als monteur?

Omdat je natuurlijk bewust wilt zijn van waar je aan begint als je besluit als monteur aan de slag te willen, is het heel belangrijk te weten wat er binnen je takenpakket valt en wat er niet binnen je takenpakket valt. Natuurlijk is dat nooit helemaal af te kaderen, want er zullen altijd wel wat werkzaamheden zijn die tussen wal en schip vallen en die toch iemand dient op te pakken om de doodsimpele reden dat ze toch uitgevoerd moeten worden.

Past het beroep van monteur wel bij jou?

Als je erover nadenkt of het beroep monteur wel bij je past, is het natuurlijk belangrijk te weten te komen of de werkzaamheden je ook echt liggen. De beste manier om daarachter te komen is om een keer een serieus kijkje te gaan nemen in de diverse monteurs beroepen. Een heel bekend monteurs beroep is natuurlijk automonteur.

Automonteur is een veelgevraagd en hooggewaardeerd beroep. Naast de voordelen van dit beroep, namelijk dat je je eigen voertuigen en wellicht die van familie en vrienden zonder problemen kunt repareren, waardoor hoge kosten bespaard kunnen worden. Zijn er natuurlijk ook nadelen. De keren dat je urenlang aan het werken bent en misschien buiten de reguliere werkuren uit zal komen zullen dik gezaaid zijn. Er is immers werk genoeg, maar dat hoeft niet per se een nadeel te zijn. Vergeet ook de vuile handen niet, daar moet je zeker niet bang van zijn.

Op welke werkzaamheden moet ik rekenen?

Monteur is een breed begrip daar kunnen allerlei beroepen onder vallen. Het principe van de werkzaamheden die een monteur uitvoert zijn wel allemaal ongeveer gelijk. Het gaat namelijk om service verlenen, preventief en gewoon onderhoud, installaties en reparaties. Al met al heel divers maar ook heel precies werk. Precisie moet over het algemeen wel iets zijn wat goed bij je past. Anders is monteur niet direct het juiste beroep voor je.

Wat ook een nadeel kan zijn is de storingsdiensten die meestal bij het beroep van monteur passen. Automonteurs hebben daar meestal niet zoveel last van, maar elektra en cv-monteurs daarentegen wel. Sommige reparaties kunnen nu eenmaal niet tot de volgende dag wachten en moeten meteen worden opgelost. Natuurlijk staat daar een leuke vergoeding tegenover, maar de vraag blijft: wil je dat nadeel erbij nemen, of is dat echt niets voor jou? Goed om vooraf over na te denken.

Wat is er nog meer voor werk met mijn kwalificaties?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog niet zeker weet of het beroep van monteur iets voor je is. Je zou dan verder kunnen kijken naar wat er nog meer beschikbaar is op de huidige arbeidsmarkt. Voor beroepen in de richting van jouw keuze is www.wr.nl een goede vacaturesite. Op deze vacature site staat een heel uitgebreid aanbod van de diverse beroepen in allerlei sectoren. Je vindt er diverse vacatures als monteur, onder andere automonteur, maar ook hele andere vacatures, waar je toch ook gebruik kan maken van je huidige kwalificaties.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Have-a-nice-bay
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart